FOTO-VIDEO. Mult zgomot pentru nimic. Caravana AUR a descins la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Autoritățile clujene au așteptat cu calm descinderea Caravanei AUR, condusă de co-președintele și deputatul George Simion, cu scopul de a strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Autoritățile nu au dat o autorizație pentru o manifestație. Circa 50 de susținători AUR si membri de partid, inclusiv deputatul de Cluj, Ilie Coleșa, s-au adunat la ora 12.30, în Piața ”Avram Iancu”, sub ochii vigilenți ai jandarmilor, care au asigurat ordinea publică.

Nu au existat incidente.

După un timp petrecut în liniște în piață, ”aur”-iștii au mers în fața statuii lui Eminescu de la Teatrul Național  iar acolo s-a făcut joncțiunea cu liderul mult așteptat, George Simion. Acesta a fost întâmpinat cu pâine, sare și cu țuică și nu s-a sfiit să bea o…dușcă.

Contramanifestație pe trotuar

De asemenea, în momentul în care George Simion a ajuns la Teatrul Național a existat și o mică contramanifestație vizavi pe partea cu Catedrala, unde un mic grup au afișat două pancarte anti-AUR cu mesajele: „AUR LEGIONAR” și „HAI ******”

 

Întâlnire cu Boc la primărie

Simion a venit de la primărie, unde a fost primit de ...Emil Boc, cu care a discutat 30 de minute. ”E un. om de dialog, un politician bun, cu care se poate discuta. Clujul arată bine, se vede mâna lui Boc. I-am cerut sprijin” a spus Simion.

Întrebat de reporterul Clujul Politic ce a discutat 30 de minute cu liderul liberal, acesta a spus că ”i-am cerut sprijinul pentru o inițiativă parlamentară legată de asociațiile de proprietari, a zis că mi-l dă”, a explicat Simion.

Legat de plagiatul premierului Ciucă, întrebat tot de reporterul Clujul Politic, Simion a spus că ” așa au făcut toți, au furat țara asta. Trebuie dat jos Ciucă, trebuie dat jos Iohannis că el l-a pus pe Ciucă, de asta sunt aici cu caravana, strângem semnături”, a mai spus Simion.

Declarațiile le-a făcut din mers, cu cohorta de jurnaliști și de susținători după el, pe stradă, pe traseul Teatrul Național-Piața A Iancu-Piața M. Viteazu.

Cum a pus piciorul în piață Mihai Viteazul el a declanșat atacul la UDMR și la grupul de oameni de afaceri ce finanțează Paprika Radio, un radio clujean, grupul de oameni de afaceri Eureka. 

”Am informații și vă rog să verifice presa, Eureka a cumpărat terenul de sub Piața Mihai Viteazul. Din grup face parte printre alții Arpad Paszkany dar și socrul lui Rareș Bogdan (omul politic liberal, căsătorit cu fiica acestuia). Ăștia dau bani la UDMR”, a tunat Simion. ” O să scot acționariarul de la Registrul Comerțului și o să vedem cine sunt Eureka”, a spus Simion. Întrebat dacă nu e legitim ca și cetățenii români de etnie maghiară să aibă afaceri el nu a mai răspuns.

Și-a făcut apoi o poză de grup la statuia voievodului unificator cu susținătorii, a dat câteva autografem a făcut selfie-uri și a anunțat programul caravanei: Turda, Câmpia Turzii și Huedin. Luni. 24 ianuarie el va fi la Iași, de Mica Unire.

Text de Tiberiu Fărcaș

Foto Cătălin Stroia

 

1 thought on “FOTO-VIDEO. Mult zgomot pentru nimic. Caravana AUR a descins la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *