Două noi localități din Cluj intră de miercuri în SCENARIUL ROȘU

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate

Noi restricții vor fi impuse în alte două comune din județul Cluj, acolo unde rata infectărilor cu COVID-19, cumulată la 14 zile, este peste pragul de 3 cazuri la mie. Acestea vor intra în scenariul roșu de funcționare.

Este vorba despre comunele Aiton (5.91 ‰) și Palatca (7.54 ‰), unde rata de incidență cumulată la 14 zile a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, începând de mâine, 26 ianuarie, până până la ieșirea din vigoare a H.G. nr.34/2022, respectiv 6.02.2022, toate activitățile permise în contextul pandemiei, se vor derula, la capacitate de 30%, inclusiv în restaurante.

Magazinele și localurile vor fi rămâne deschise până la ora 22:00. De asemenea, sălile de spectacole, dar și spațiile în care se vor desfășura activități sportive vor fi ocupate tot într-un procent de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane. 

Slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Lista completă a restricțiilor, în Hotărârea CJSU Cluj nr. 28/25.01.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *