Sistemul medical din România nu e afectat de virusul SARS-CoV-2! Arafat: „În România încă nu se ia astfel de măsură în considerare”

Sanatate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că analizele făcute împreună cu Ministerul Sănătăţii arată că situaţia epidemiologică nu impune chemarea la serviciu a cadrelor medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au forme uşoare ale bolii, aşa cum se întâmplă în alte state.

„La acest moment, cel puţin din analizele pe care le avem cu colegii de la Ministerul Sănătăţii, nu necesită situaţia o astfel de abordare, dar da, sunt ţări unde s-au îmbolnăvit foarte mulţi din cadrele medicale şi a trebuit să-i recheme şi să lucreze cu măşti FFP 2, fiind pozitivi, dar cu simptome foarte uşoare sau asimptomatici. Dar în România încă nu se ia astfel de măsură în considerare, încă situaţia fiind sub control din acest punct de vedere”, a declarat, luni Raed Arafat.
 
Medicul a precizat că persoanele care au stat în izolare nu trebuie să se testeze pentru a putea ieşi din casă, conform news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *