Cum arată portretul votantului AUR: tineri, iar peste 90% nu au studii superioare

Politica nationala

În urma unui sondaj, votantul AUR este de sex masculin, are între 18-36 de ani şi provine din Regiunea Sudică (Muntenia-Oltenia-Dobrogea).

În perioada 20.01.2022 – 31.01.2022 a fost realizat un sondaj prin metoda culegerii CATI (telefonic) pe 903 subiecţi de către Avangarde, Grupul de Studii Socio Comportamentale, potrivit mediafax.ro.

Cele mai importante rezultate conform sondajului sunt:

•  Sexul: 39% din electoratul AUR este de sex feminin, iar 61% este de sex masculin.

• Vârsta: Segmentul de tineri 18 – 30 de ani reprezintă 36%, fiind cel mai mare procent în rândul electoratului AUR. Este urmat de segmentul românilor de vârsta mijlocie (31 – 50 de ani) care reprezintă 30% din electoratul AUR. 20% din cei care declară că ar vota AUR au vârsta cuprinsă între 51 şi 65 de ani şi doar 14% dintre votanţii AUR au peste 65 de ani.

• Studii: 62% dintre cei care declară că ar vota AUR sunt absolvenţi de liceu sau de şcoală postliceală! 30% din electoratul AUR nu are liceul terminat. 8% din cei care indică AUR ca partid pe care l-ar vota au studii superioare.

• Ocupaţia: 40% dintre votanţii AUR sunt angajaţi. 32% dintre cei care declară că votează AUR sunt fie şomeri, fie casnici sau fără ocupaţie. 14% sunt antreprenori, oameni de afaceri sau patroni. 13% sunt pensionari.

• Regiunea: Regiunea cu cei mai mulţi votanţi AUR este cea Sudică, 45% provenind din Muntenia,Dobrogea şi Oltenia. La polul opus, 25% dintre votanţii AUR provin din Regiunea Estică (Moldova). 30% provin din Regiunea Vestică (Transilvania şi Banat).

• Rezidenţa: 48% dintre cei care declară că ar vota AUR provin din mediul rural! Din mediul urban provin 52% din cei care se declară votanţi AUR.

• Viitorul României: 85% dintre votanţii AUR cred că România se îndreaptă către o direcţie greşită, 10% spun că se îndreaptă spre o direcţie bună, iar 5% au răspuns că nu pot aprecia direcţia.

• Vaccinul anti-COVID: 65% cred că vaccinarea împotriva SarCov 19 nu este necesară. 26% spun că vaccinarea ar trebui să fie necesară pentru toată lumea.

• Certificatul verde pentru locurile de muncă: 80% au votat NU. Doar 1% dintre cei chestionaţi au votat DA, fiind de acord cu disponibilizarea angajaţilor care nu deţin certificatul verde. 18% nu au ştiu ce să răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *