Județul are de astăzi buget aprobat. Vezi cuantumul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 10 februarie 2022, bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.558.000.000 lei.

  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziție. Orientarea este, și în acest an, spre dezvoltare și spre investiții care să genereze efecte benefice pentru un număr cât mai mare de clujeni”.

Bugetul local al județului este de 915.000.000 lei, din care 57% este destinat dezvoltării iar 43% funcționării. În ceea ce privește suma totală alocată dezvoltării, respectiv 521.550.000 lei, un procent important revine cofinanțării proiectelor europene, diferența fiind folosită pentru implementarea investițiilor proprii și ale instituțiilor subordonate, inclusiv pentru reabilitarea drumurilor județene și pentru spitalele publice din județ.

Bugetul destinat finanțării proiectelor europene reprezintă nu mai puțin de 85% din valoarea totală a bugetului de dezvoltare, respectiv 435.000.000 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 26 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Județean. 

În ceea ce privește programul de investiții publice, bugetul total alocat este de 78.000.000 de lei, în creștere cu 10 milioane față de anul precedent. Cele mai mari sume alocate, respectiv cca. 28.700.000 de lei, sunt destinate celor două mari proiecte din domeniul medical asumate de Consiliul Județean: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant. La acestea se adaugă alte 7.200.000 de lei pentru susținerea activității și dotarea celor 17 spitale clujene, atât subordonate cât și aflate sub autoritatea altor autorități locale sau centrale. De asemenea, peste 9.000.000 de lei au fost alocate pentru pregătirea proiectelor europene în vederea depunerii spre finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *