Activistul Adrian Dohotaru, la Clujul Politic LIVE!, a explicat de ce a eșuat Demos și a plecat din USR

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitat luni dimineața, 14 februarie, la Clujul Politic LIVE!, alături de analistul politic Gabriel Horia Nasra, activistul civic Adrian Dohotaru, fost deputat independent, a explicat de ce crede că a eșuat partidul de stânga Demos, dar și de ce a părăsit USR după ce a intrat în Parlament.

„Demos a eșuat pentru că era un proiect gândit prea intelectual. Oamenii înscriși puteau să scrie poziții ok, să vină cu idei de strategoe, dar nu se făcea teren. Asta era una dintre probleme. Trebuie să se iasă mult mai mult. Trebuie o organizare mult mai serioasă înainte de a ieși public. Acesta a fost eșecul Demos, dar e un eșec cred de organizare, nu neapărat de idei”, a declarat Dohotaru.

Despre USR

„În cazul USR-ului a fost altfel, pentru că vedem că e un trend descendent. Mi-am dat și eu demisia după un an după ce și-a dat demisia și și Nicușor Dan. Am ieșit după ce Dan Barna a fost ales președinte și a spus că vrea să facă un partid liberal.

Dacă ne uităm la toate partidele noi din România, toate vor să fie de dreapta sau liberale. E o greșeală. Dincolo că eu am idei de stânga, ecologiste, partidul a candidat încercând să reprezinte vederi ecologiste, conservatoare, liberale, iar într-un an deja schimbă formatul, am arătat că e o greșeală ca toate partidele să concureze pe dreapta la noi.

În acest moment avem doar un partid social-democrat, care se plasează pe centru-stânga și sunt restul partidelor care se plasează doctrinar într-o zonă de dreapta, care au 60% din public care nici măcar nu mai participă la alegerile naționale. Este un trend care e posibil să se accelereze pe viitor. Cred că asta poate să fie o greșeală pentru că nu se oferă mai multe variante în spațiul public. Și aici mă gândesc la centru-stânga cu idei ecologiste, care poate să atragă public din urbanul mare, dar este un trend crescător peste tot în vestul Europei în contextul schimbărilor climatice”, a mai precizat activistul civic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *