VIDEO. Forța Dreptei a devenit oficial partid politic. Ludovic Orban: Este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024.

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate primi membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat, joi, liderii noii formaţiuni politice, după ce a primit personalitate juridică. Ludovic Orban a afirmat că Forţa Dreptei este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024 şi că, la ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei, informează News.ro.

 

Liderul formaţiunii, Ludovic Orban a declarat că Forţa Dreptei este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024 şi îşi propune să construiască o forţă politică de dreapta, puternică. 

”Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a spus el, precizând că noul partid se angajează să îi reprezinte pe cei 80% dintre cetăţeni care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

”Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care în loc să aducă ce a promis românilor a readus PSD la putere”, a mai spus deputatul PNL. 

Ludovic Orban a afirmat că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, fiind asemănători, ca doctrină politică, cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa şi având multe similarităţi cu creştin-democraţii germani. 

”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”, a spus el. 

”La ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei. Îi aşteptăm pe toţi liberalii de caracter, pe toţi liberalii din PNL care nu acceptă acest compromis major care a înroşit la faţă PNL, nu de ruşine ci din cauza vecinătăţii. Aşteptăm oamenii care nu au făcut politică până acum”, a mai afirmat Orban.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *