Parlamentul se reuneşte luni pentru a adopta declaraţia de susţinere a Ucrainei, după ce iniţial şedinţa comună fusese programată pentru marţi,

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

”Avand in vedere situatia din Ucraina, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni  luni, 28 februarie, începând cu ora 11.30 (sala ”Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi a sedintei se va afla modificarea datei si orei sedintei comune a Camerei Deputaţilor si Senatului programată iniţial marţi, 1 martie, pentru astăzi, 28 februarie”, a transmis Biroul de presă al Camerei Deputaţilor. 

În solicitarea către Birourile reunite, comisiile de politică externă afirmau că recent, cele două comisii s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declaraţiei politice promovate pe aceeaşi temă de structurile parlamentare de specialitate din Congresul SUA şi respectiv Parlamentul European. 

 

”Propunem Birourilor Permanente să includă în perioada următoare pe agenda unei reuniuni comune a celor două Camere ale Parlamentului un act distinct privind adoptarea unei declaraţii politice pe linia celor prezentate”, se mai precizează în solicitare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *