Senatorul clujean Cristian Bordei, despre situația din Ucraina: „Vladimir Putin ne duce înapoi în timp, când cei puternici îi puteau abuza pe cei slabi fără repercusiuni”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul clujean Cristian Bordei (USR) a răspuns întrebărilor Clujul Politic despre situația tensionată dintre Ucraina și Rusia, susținând că președintele Vladimir Putin ne duce înapoi în timp cu astfel de decizii, când cei puternici îi abuzau pe cei slabi.

„Ucraina este un stat suveran și independent care a fost invadat de alt stat, Rusia – nu este nevoie de alte explicații, aceasta este situația în simplitatea ei flagrantă.

Vladimir Putin ne duce înapoi în timp, când cei puternici îi puteau abuza pe cei slabi fără repercusiuni. Problema acestuia, constatată după declanșarea invaziei Ucrainei, este că anul 2022 nu este anul 1939 și că în tot acest timp, o parte din lume a învățat din greșeli, iar sancțiunile pentru ilegalitățile comise de regimul său sunt istorice. Că are sau nu un plan, că și-a pierdut mințile sau nu, este cert faptul că noi nu ne mai putem asuma riscuri și că ar trebui să ne pregătim pentru orice scenariu.

Nu vreau să alarmez peste măsură, dar situația ne cere atenția, mai ales după ce orice tentativă de dialog sincer, rațional și acceptabil cu liderul de la Kremlin a eșuat”, a declarat Bordei pentru clujulpolitic.ro.

Bordei a anunțat că USR Cluj a demarat o campanie de sprijinire a refugiaților din Ucraina.

„USR Cluj a demarat o acțiune menită ajutorării refugiaților, iar eu mă voi alătura cu toate resursele disponibile acestei acțiuni. Este vorba despre un demers de colectare de donații la următoarele locații:

– Cluj-Napoca, str. Bisericii Ortodoxe 12 (Zilnic, între orele 10:00 – 18:00)
– Cluj-Napoca, str. Ploiești, nr. 31 (De luni până vineri, între orele 9:00-16:00)
– Cluj-Napoca, str. Iuliu Coroianu, nr. 11 (De luni până vineri, între orele 16:30-20:00)”, a mai precizat senatorul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *