Ultimele detalii despre a doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina pentru stoparea războiului

Politica externa

Delegaţia ucraineană se deplasează spre oraşul Brest, în Belarus, unde se va derula noua rundă de negocieri cu oficiali ruşi pentru un eventual armistiţiu.

„În drum spre negocierile cu Federaţia Rusă. Suntem deja în elicopter”, a transmis, prin Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski. Alături de Mihailo Podoliak este deputatul David Arahamia, informează cotidianul Le Monde.

Delegaţia Rusiei este deja de miercuri seară în oraşul belarus Brest, situat în apropierea frontierei cu Polonia, unde se va derula noua rundă de negocieri.

În contextul negocierilor, Ministerul rus al Apărării a anunţat intenţia de a suspenda operaţiunile militare în Ucraina pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. „Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment”, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

În cadrul eforturilor diplomatice, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat din nou joi dimineaţă, în mod separat, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *