Vaccinarea împotriva COVID-19 se va face la medicii de familie în câteva săptămâni

Sanatate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, noul președinte CNCAV, a transmis că vaccinarea anti-COVID va intra în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli.

Baciu a susținut că a „preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activităţii de vaccinare anti-COVID de la tip „campanie” către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie”.

„Această tranziţie va dura câteva săptămâni, timp în care toţi cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical. (…) Am avut o colaborare foarte bună cu colegul şi prietenul meu, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul echipei CNCAV. A fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârşit în săptămânile care urmează”, precizează Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în locul dr. Valeriu Gheorghiţă, care a preluat, începând cu 1 martie, funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *