Premierul Ciucă condamnă Rusia pentru ”crime împotriva umanității și crime de război”

Politica nationala Slider

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat vineri Rusia pentru ”crime împotriva umanității și crime de război”, comparând situația din Ucraina cu cea din Siria. Premierul a mai spus că această criză energetică globală ”nu este deloc ruptă” de războiul din Ucraina și s-a adăugat la criza refugiaților, conform News.ro.

Alte declarații:

O agresiune inacceptabilă, soldată cu suferințe enorme, cu refugiați care au depășit 2,5 milioane de persoane (…) similare cu cele din Groznâi, Alep le regăsim azi, toate aceste grozăvii ale războiului la Mariupol, Cherson, Harkov sau Kiev, adevărate crime împotriva umanității, crime de război care caracterizează agresiunea Rusiei.

La pandemie s-a adaugat criza energetică globală, deloc ruptă de războiul declanșat la 24 februarie.

S-a adăugat criza refugiaților și perspectiva unei crize economice. Spre deosebire de momentul 2015, când un milion de migranți din Orientul Mijlociu a amenințat Europa, criza refugiaților ucraineni a demonstrat un comportament opus, solidar și imbatabil.

Și în România, oamenii obișnuiti s-au alăturat ONG-ruilor și insitutțiilor pentru a ajuta, hrăni și găzdui pe cei ajutați la nevoia. România a avut jumătate de milion de refugiați pe teritoriul său.

România a acordat sprijin tuturor.

Sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *