Peste 2.800 de refugiați ucraineni au primit asistență în Centrul de Coordonare a Refugiaților din Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Aproximativ 2.800 de ucraineni fugiți din calea războiului au găsit sprijin în Centrul de coordonare a refugiaților din Județul Cluj, înființat și gestionat de Asociația Medical International Rescue. Aici, voluntarii asociației le oferă refugiaților câte trei mese pe zi, cazare și asistență medicală de urgență celor care au astfel de nevoi.

Asociația a atras 32 de voluntari care coordonează eforturile de sprijinire a refugiaților și care au creat un call-center, funcțional 24/24. În plus, refugiaților le sunt puse la dispoziție gratuit și locuri de cazare în 47 de unități din județul Cluj.

„Misiunea noastră este aceea de a salva vieți. Încă de la înființarea asociației, ne-am dedicat celor cu nevoi medicale speciale. Ne dorim să putem ajuta cât mai multe persoane aflate în pericol, să ajutăm cât mai mulți copii să ajungă acolo unde mai pot primi o șansă la viață, în condiții decente de transport, atât pentru micii pacienți cât și pentru familiile lor. Odată cu criza refugiaților, misiunea noastră s-a amplificat. Am ales să ne implicăm activ în criza cauzată de situația conflictuală dintre Rusia și Ucraina și să venim în sprijinul refugiaților ucraineni fugiți din calea războiului. Astfel, am înființat un centru de coordonare a refugiaților pe întreg județul Cluj, fiind desemnați de către Instituția Prefectului Cluj Napoca, Primăria Cluj Napoca și ISU să gestionăm acțiunile de ajutorare. Zâmbetele și mulțumirea pe care le citim pe chipul celor pe care îi ajutăm să treacă mai ușor prin aceste clipe ne ajută să ne limpezim mințile și să rămânem asumați, deoarece știm că oamenii au în permanență nevoie de noi”, a declarat Andrei Bontidean, președintele asociației MEDICAL INTERNATIONAL RESCUE.

Medical International Rescue a oferit până în prezent, prin intermediul partenerilor săi, peste 13.480 meniuri pentru refugiați, majoritatea persoanelor stând în centru în medie 3 zile. Asociația își propune să reușească să strângă din donații, în perioada următoare, suma de 150.000 de lei, pentru a putea acoperi în continuare costurile gestionării fluxului de refugiați.

„Este nevoie în continuare de fonduri pentru a susține activitatea și pentru a acoperi costurile asumate: plata cheltuielilor de cazare pentru anumite unități, a carburantului folosit la transportul refugiaților către unitățile de cazare, a medicamentelor, pentru a putea acorda ajutor medical de urgență, precum și pentru achiziționarea unui microbuz de capacitate mai mare pentru transportul grupurilor către unitățile de cazare”, a completat Andrei Bontidean.

Toate serviciile oferite de Medical International Rescue au caracter gratuit, asociația susținându-și activitatea din donații. Cei care doresc să sprijine eforturile asociației o pot face pe site-ul https://medical-rescue.ro/doneaza   

Asociația Medical International Rescue a fost înființată în 2021 de către Andrei Bontidean – președinte, Alexandru Bontidean – vicepreședinte și Mihaela Claudia Petrea – secretar. Asociația își propune să contribuie semnificativ la medicina mondială prin formarea unei echipe medicale de intervenție la dezastre, pregătită oricând să intervină oriunde în lume.

Printre persoanele care beneficiază de serviciile medicale oferite de Asociație se află copiii cu imediată nevoie de transport medical aerian/terestru către o clinică din țară sau din străinătate, persoanele afectate de dezastre, persoanele dispărute, persoanele aflate într-o stare critică de sănătate și, nu în ultimul rând, persoanele implicate în accidente colective. Toate serviciile au adresabilitate internațională și se referă la situații cu un număr mare de victime. Asociația reunește medici specialiști, asistenți medicali, paramedici, salvamontiști și personal auxiliar la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *