„Ora pământului” va fi marcată sâmbătă la Cluj-Napoca

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca va marca evenimentul global „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului din Piața Unirii, sâmbătă, 26 martie 2022, între orele 20:30 şi 21:30

Ora Pământului este o sărbătoare globală anuală în care milioane de oameni, instituții și companii sting lumina și opresc aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră pentru a arăta că le pasă și vor să protejeze viitorul planetei. Promotorul acestei mișcări este World Wide Fund for Nature Australia, o organizație nonguvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie în doar câțiva ani.

Earth Hour se sărbătorește anual în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *