Președintele USR, Drulă, i-a certat pe consilierii locali USR Florești după ce aceștia au votat împotriva unui proiect PNRR de 15 milioane de euro. Ce le-a cerut acestora

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

UPDATE 2: Președintele USR Cluj, Camelia Sălcudean precizează că liderii național Cătălin Drulă, președinte USR și Cristia Ghineanu nu au cerut repunerea proiectului respins prin vot de consilierii locali ai USR Florești. ”Discuțiile au fost in cadrul filialei locale” a spus Sălcudean.

 

UPDATE 1: Președintele USR Cluj a confirmat pentru Clujul Politic că „da, au fost discutii, dar nu s-a cerut nimic imperativ. Discuțiile în cadrul filialei de la Florești încă sunt. Imaginea noastră publică nu e bună, genul de democrație internă practicat de USR își arată și fața mai puțin placută. Ce spun eu intern iese pe presă deci se cunosc punctele mele de vedere”, a spus Camelia Sălcudean.

=============

Decizia consilierilor locali USR din comuna Florești de a vota joi împotriva unui proiect PNRR de 15 milioane de euro, în ședința Consiliului Local a produs stupoare în partid și opinia publică. Era vorba de un muzeu modern de istorie, proiect pus în PNRR de…USR, de ministrul Ghinea. USR Florești este într-un conflict dur cu primarul PNL, Bogdan Pivariu. Acesta refuză să dialogheze cu șeful de grup USR, Marius Todoran, cu care s-a contrat și care l-a jignit, conform lui Pivariu. Todoran a spus în repetate ori că Pivariu este arogant și dictator. Ruptura e totală. Rezultatul: proiect de 15 milioane de euro blocat. Colac peste pupăză, scandalurile interne clujene au dus la demisia Manuelei Petrescu, președinte la municipiu iar Camelia Sălcudean, președinta la județ este în prag de demisie, după ce are probleme și la servici din cauza scandalurilor din politică.

În acest moment a intervenit președintele USR, Cătălin Drulă, care împreună cu Cristian Ghinea au făcut conferință cu consilierii locali floreșteni. 

”A intervenit centrul că numai merge așa. Drulă le-a reproșat că dintr-un oraș ca și Cluj-Napoca și o comună ca Florești vin numai scandaluri. Presa e plină de articole negative. Reacțiile din social media nu au trecut neobservate. Multă lume critică  decizia de la Florești. Drulă e supărat și nu mai știe ce să facă cu Clujul. Au intervenit și parlamentarii, au mediat. S-a cerut normalizarea relației cu Pivariu și votarea punctuală a unor proiecte importante pentru Florești.  Ghinea le-a cerut să pună iar proiectul pe ordinea de zi, să fie votat și să nu se piardă 15 milioane de euro. Contează și la rata de absorbție națională dar și la imagina partidului. De asemenea, Drulă a mai spus că  vrea să vină la Cluj să discute cu cele două filiale, municipală și județeană, să vadă de ce e scandal”, a spus o sursă din USR Cluj pentru Clujul Politic. 

”Drulă e sensibil la ce se scrie în presă, îi pasă de imaginea USR și vede că sunt numai critici”, a mai spus sursa pentru site. 

Precizăm că USR Cluj nu a ieșit de o bună perioadă cu nici o explicație clară sau comunicare publică despre situația conflictuală din filială, cu excepția unei postări a președintei Camelia Sălcudean și a unui comunicat  abracadabrant în care se spune că filiala o susține pe aceasta ără să spună cauzele deciziei și mai ales față de cine o susține. 

Clujul Politic a contact și conducerea USR Cluj pentru o reacție. Până la încheierea acestui articol ea nu a venit dar revenim cum o primim.

 

Citiți și un editorial pe tema scandalurilor din USR:

USR și politica clujeană. Când terminați scandalurile?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *