Numărul infectărilor noi cu COVID la Cluj, în scădere semnificativă. Câți bolnavi mai sunt în județ

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj au fost depistate 106 de cazuri de infectare cu COVID-19, în scădere față de ziua anterioară, când au fost raportate 166.

Totuși, Clujul rămâne printre județele cu cele mai multe noi infectări. La nivel național, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti – 659 şi în judeţele Hunedoara – 122, Ilfov – 113, Timiș – 112 și Cluj – 106 noi infectări. Cele mai puține cazuri au fost raportate de județele Harghita și Vrancea, ccâte un singur caz.

În ceea ce privește incidența infectărilor, clasamentul rămâne același – Bucureștiul pe primul loc, cu 6,59 la mie, Clujul pe locul doi, cu 5,75 și Timiș pe locul trei, cu 4,71 la mie.

Cum arată situația în spitalele clujene

În acest moment sunt 195 de pacienți cu COVID internați în spitalele din Cluj, dintre care 11 copii, iar pe secțiile ATI sunt 35 de bolnavi în stare gravă, toți adulți. Clujul are cel mai mare număr de paturi ocupate în secțiile COVID din țară, după București-Ilfov, unde sunt 554 persoane internate, dintre care 69 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 155 de pacienți, toți adulți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 1.951 persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu doar 12 mai multe față de ieri, și au fost raportate 8 decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *