Veste bună anunțată de ministrul Sănătății. Se anunță o „creştere fără precedent” la finanţarea medicinei de familie

Politica nationala Sanatate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că finanţarea medicinei de familie a crescut cu 22%, o „creștere fără precedent”, care speră să fie apreciată.

„Noi am făcut un pas extrem de important, sper ca medicii de familie să îl aprecieze şi să încerce să răspundă acestui lucru în mod pozitiv. Am crescut cu 22% finanţarea medicinei de familie, este o creştere fără precedent, tocmai ca să arătăm interesul şi să venim în sprijinul acestei categorii profesionale”, a declarat ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a subliniat importanţa medicinei de familie în reducerea presiunii pe sistemul medical spitalicesc.

În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant – şi ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani – medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate şi ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât şi o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viaţă sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenţie, screening pentru diverse afecţiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcţionarea şi finanţarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *