Vladimir Putin a devenit oficial cea mai detestată persoană din istoria internetului!

Politica externa

Ucraina a intentat proces împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), instanţa supremă a ONU cu sediul la Haga, pentru invazia declanșată în 25 februarie. „Vom dovedi că Putin este principalul criminal de război al secolului XXI”, a spus procurorul general al Ucrainei.

Internetul este de la declanşarea invaziei Rusiei asupra Ucrainei cu mii de ştiri şi mesaje de dispreţ la adresa şefului de la Kremlin, arată informaţiile date publicităţii miercuri de Observatorul Spaniol de Internet, citat de EFE, potrivit Agerpres. 

S-au acumulat deja peste 12 milioane de ştiri negative, mii de tweet-uri şi înregistrări video critice care s-au „viralizat” pe mai multe reţele sociale, etichete sau hashtag-uri şi numeroase campanii de marketing pentru vânzarea de tricouri sau obiecte prin care este exprimată respingerea faţă de invazia rusă şi faţă de Putin, potrivit Observatorului Spaniol de Internet, entitate privată creată în urmă cu 20 de ani şi care este specializată în analizarea tendinţelor şi fenomenelor care au legătură cu reţeaua de internet.

Totodată, datele au arătat că acest conflict a permis ca pe internet să-şi facă apariţia un nou tip de hateri, troli, justiţiari, mercenari ai războiului şi sabotori cibernetici. Conflictul a provocat – potrivit Observatorului – o serie întreagă de milioane de opinii negative, adjective depreciative, tweet-uri incendiare şi a creat grupuri anti-Putin pe Facebook sau Telegram.

Unele dintre principalele motoare de căutare pe internet şi-au modificat anumite sugestii de căutare şi asociază acum numele lui Putin cu termeni precum „război”, „avere personală”, „genocid în Ucraina” sau „otrăvire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *