Adrian Papahagi, atac la criticii lui Băsescu. ”… observ că mulți dintre cei care îl înjurau ieri pe Băsescu azi îi caută circumstanțe atenuante lui Putin”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider
 
 
De fapt, nu „băsismul” intelectualilor de vârf ai României, ci excelența intelectuală pe care nu o pot egala îi chinuie pe mulți mediocri veninoși.
Deceniul Băsescu (care a durat de fapt vreo 8 ani, între 2004-2012) s-a încheiat de mult, opera și prestigiul „intelectualilor lui Băsescu” (pentru care acesta nu are niciun merit) au crescut, dar mediocritățile continuă să se chinuie și să blesteme, otrăvite de veninul propriei neputințe și irelevanțe. Dacă acum zece ani aveau scuza că nu sunt relevanți fiindcă nu-i promovează regimul Băsescu, acum de vină sunt pandemia, globalismul, Occidentul, conspirația mondială.
Mai observ, fără surprindere, că mulți dintre cei care îl înjurau ieri pe Băsescu azi îi caută circumstanțe atenuante lui Putin. Se vădește că nu cu Băsescu aveau ei treabă, ci cu direcția occidentală a României. De fapt, nici măcar pe Băsescu sau pe intelectualii de vârf ai țării nu sunt ei supărați, ci pe Occidentul care le-a rămas inaccesibil, în afara câtorva city breaks prin Italia și Franța (unele sponsorizate cu banii obținuți din activismul antioccidental).
Ce-ar vrea ei: un regim securist-naționalist (să zicem, un guvern PSD-AUR), în care intensitatea mândriei (remunerate) de a fi român și a urii față de putredul Occident să țină loc de inteligență, rafinament, hărnicie, cultură și discernământ. Atunci ar fi apreciați și ei, bieții poeți agramați, gazetarii de pripas, regizorii care nu regizează, savanții de la academiile din Târgoviște și Bârlad, doctorii în resentiment și rapsozii trogloditismului legat cu fundă tricoloră.
Nu va fi.” a scris acesta.
Papahagi a activat in PMP-ul creat de Băsescu după ce fostul președinte a plecat din PDL.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *