Boc a prezentat la Bruxelles viziunea autorităților locale și regionale despre rolul universităților în Europa

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent la Bruxelles, la Comitetul European al Regiunilor, care a prezentat raportul cu privire la „Strategia Uniunii Europene cu privire la Universități” – adoptat în unanimitate de către Comisia pentru Educație a COR

În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor cu privire la strategia UE pe tema universităților, edilul Clujului a prezentat viziunea autorităților locale și regionale cu privire la locul și rolul universităților în Europa.

„Universitățile au avut și au un rol fundamental în pregătirea slujbelor viitorului, în dezvoltarea economiilor locale, regionale și, nu în ultimul rând, în consolidarea democrației și a modului de viață european.

Am menționat modelul de bună practică de la Cluj-Napoca de construcție a întregii strategii de dezvoltare a orașului în jurul universităților clujene.

Mulțumesc domnului profesor univ. dr. Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării pentru sprijinul profesional, în calitate de consultant, la redactarea acestui raport.

Mulțumesc, de asemenea, dlor Doru Hobjila și Petras Georgios, experți în cadrul Comisiei SEDEC (Commission for Social Policy, Education, Employment, Research and Culture), Comitetul European al Regiunilor”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *