Secretarul britanic al Apărării: „Putin se află acum într-o „cuşcă” pe care şi-a construit-o cu mâna sa”

Politica externa

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, pentru Sky News, că preşedintele rus Vladimir Putin “nu mai este forţa de odinioară” pe măsură ce se izolează tot mai mult, adăugând că liderul de la Kremlin se află într-o “cuşcă” construită de el însuşi.

Wallace a făcut remarcile la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a sugerat că Putin pare să se “autoizoleze”, existând indicii că acesta şi-a concediat unii dintre consilieri sau i-a plasat în arest la domiciliu.

Preşedintele Putin nu mai este forţa care a fost odată. El este acum un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Este izolat. Armata sa este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă.

Nu numai că Putin trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a precizat Wallace, citat de The Guardian.

De asemenea, oficialul britanic a adăugat că el consideră că forţele ruse par să se regrupeze şi să se concentreze pe sudul şi estul Ucrainei.

“Am mai văzut asta înainte. Întotdeauna situaţia se înrăutăţeşte. Vor avea loc mai multe atacuri civile, vor fi atacate mai multe zone cu civili”, a continuat Wallace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *