Gheorghe Flutur, desemnat președinte interimar al PNL după debarcarea lui Cîțu

Politica nationala Slider

Congresul extraordinar al PNL, pentru alegerea unui nou preşedinte, ar urma să aibă loc în 10 aprilie, iar moţiunile vor putea fi depuse până în 6 aprilie, a anunţat Gheorghe Flutur, pe care conducerea PNL l-a desemnat duminică președinte interimar al PNL, conform Hotnews.ro.

După ce l-au debarcat pe Florin Cîțu de la conducerea PNL, la doar 6 luni de când l-au ales, liberalii s-au reunit, duminică, în Consiliul Naţional al partidului, pentru a pune la punct congresul la care trebuie să își instaleze un nou președinte, cel mai probabil Nicolae Ciucă.

Liberalii au stabilit ca duminica viitoare să fie orgenizat Congresul pentru alegerea noului preșeinte al PNL.

Termenul de depunere a moţiunilor este 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile în judeţe să se finalizeze până în 8 aprilie, ora 22.00.

„Rămânem cu aceeaşi cutumă: minim 10 hotărâri de comitete judeţene ale PNL, care să aprobe o moţiune. Moţiunea să poată fi validă şi să intre în congres candidatul respectiv”, a precizat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, PNL propune organizarea acestor evenimente „într-o succesiune destul de rapidă”, deoarece există un context naţional şi internaţional „deosebit”.

„Am văzut o hotărâre a colegilor noştri şi asta arată capacitatea partidului de a face nişte lucruri să se îmbunătăţească din mers, să intrăm în linie dreaptă, pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce priveşte agenda de guvernare. (…) Este libertatea fiecărui coleg să candideze”, a adăugat Futur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *