Un autovehicul a intrat în porţile Ambasadei Rusiei din Capitală! Şoferul şi-a dat apoi foc în maşină şi a murit. Reacţia Ambasadei Rusiei

Politica nationala Slider

Un autovehicul a intrat în porţile ambasadei Rusiei la Bucureşti, miercuri dimineaţă. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit, scrie news.ro.

Bărbatul care a intrat cu maşina în porţile Ambasadei Rusiei la Bucureşti ar fi fost identificat ca fiind Bogdan Drăghici, şeful asociaţiei TATA, condamnat pentru că şi-a abuzat sexual fiica, declară surse din anchetă. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a afirmat că maşina a intrat în poartă, iar apoi bărbatul din interior a aprins un dispozitiv care a provocat incendiul. În interiorul autoturismului anchetatorii au găsit mai multe recipiente cu vopseluri. Ancheta ia în calcul motive personale care au dus la aceste gesturi, excluzând posibilitatea unui atac terorist. Ambasada Rusiei la Bucureşti transmite condoleanţe apropiaţilor „bărbatului care şi-a dat foc în maşină după încercarea eşuată de a lovi porţile” reprezentanţei diplomatice, subliniind că „oricare ar fi motivele şoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata” în oraşul ucrainean Bucea. Reprezentanţii ambasadei susţin că oraşul Bucea a fost abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, iar „naţionaliştii ucraineni au masacrat civili”, dând vina pe personalul militar rus.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, anunţă Poliţia Capitalei.

FOTO: Facebook / Tudor Bogdan Teodorescu
FOTO: Facebook / Tudor Bogdan Teodorescu
Au fost impuse restricţii rutiere pe şoseaua Kiseleff, pentru desfăşurarea cercetărilor la locul incidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *