VIDEO. Consilierii USR Florești vor vota Muzeul Identității Transilvănene. ”Susținem dezvoltarea Floreștiului pe plan cultural și turistic!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierii locali USR Florești vor vota astăzi la ședinta de Consiliul Local proiectul de 15 milioane de euro intitulat Muzeul Identității Transilvănene.

Ei au transmis înainte de ședința CL un comunicat de presă prin care explică, în sfârșit, de ce au votat împotrivă acum o lună, vot ce a declanșat mari controverse și discuții în spațiul public și în USR,

Redăm comunicatul USR Florești:

”Susținem dezvoltarea Floreștiului pe plan cultural și turistic!

Muzeul Identității Transilvănene a stârnit multe controverse în spațiul public după ultima ședință a Consiliului Local Florești. Din păcate a existat o lipsă de informare cu privire la implementarea proiectului, acesta fiind și motivul pentru care consilierii USR PLUS Florești au cerut în martie retragerea lui de pe ordinea de zi, demers refuzat de primar.

Având în vedere importanța proiectului la nivel local și regional, USR PLUS Florești a considerat normală o informare corectă și completă din partea inițiatorului, primarul Bogdan Pivariu, înaintea unui vot. Din păcate singurele informații transmise au fost 4 pagini cu foarte puțin conținut util. În condițiile în care votul consilierilor USR PLUS era decisiv în această problemă nu putem decât să ne exprimăm regretul cu privire la modul superficial în care primarul a ales să trateze subiectul.

Pentru a răspunde la întrebările legate de HCL și proiect consilierii locali USR PLUS s-au întâlnit la fața locului cu directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Dr. Felix Marcu și cu deputatul USR PLUS, Viorel Băltărețu și au reușit sa clarifice mai multe detalii ale implementării.

Este imperativ sa folosim corect banii europeni din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliența) pentru a dezvolta durabil comunitățile noastre și trebuie să evităm proiecte implementate prost sau fără infrastructura care să le susțină.

Chiar dacă locația nu este una ideală și prezintă multe provocări în ceea ce privește accesibilitatea și traficul din zonă, suntem de părere că printr-un plan urbanistic zonal adecvat și o implementare făcută cu simț de răspundere proiectul poate deveni unul de referință la nivel național. USR PLUS Florești își asumă un rol constructiv în acest proiect și va monitoriza implementarea acestuia pentru a ne asigura că Muzeul Identității Transilvănene va deveni o mândrie pentru floreșteni!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *