S-a prelungit termenul pentru licitația metroului lui Boc. Edilul dă asigurări că sunt ofertanți

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Emil Boc a anunțat vineri dimineață că a fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor de proiectare și construcția a mult trâmbițatului proiect al metroului din Cluj, la solicitarea companiilor interesate de această licitație.

Astfel, termenul stabilit inițial era în 9 mai 2022, iar la solicitarea competitorilor, acesta a fost prelungit până la 15 iunie.

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 55%, restul urmând a fi acordat pentru propunerea tehnică.

Ofertantul trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri generală pentru ultimele trei exerciții financiare încheiate, respectiv 2019, 2020, 2021, de cel puțin 7.000.000.000 de lei sau echivalent valută.

„Am prelungit cu 45 de zile termenul de depunere a ofertelor la metrou, la solicitarea mai multor competitori, tocmai pentru a asigura transparența deplină.

Acum termenul este la mijlocul lunii iunie, pentru a da posibilitatea tuturor să depună, dar nici să nu ieșim din graficul major al lucrării, care înseamnă finalizarea în 2026.

Termenul minim legal este de 30 de zile. Noi am pus 60 de zile din start și acum am mai adăugat încă 45 de zile, tocmai din dorința de a avea cât mai mulți participanți și de a avea competiție”, a spus primarul Emil Boc vineri dimineata la ZIUA LIVE.

Costul total al metroului de la Cluj este de 1.3 miliarde de euro, din care 300 de milioane sunt asigurati din PNRR

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație, pe SEAP (portalul public de licitații), contractul de proiectare și execuție a metroului, cu o valoare de 6,66 miliarde de lei (1,3 miliarde euro).

”Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție MAGISTRALA I DE METROU CLUJ, ceea ce va permite punerea în funcțiune după executarea tuturor lucrărilor și dotarea completă. Lucrările aferente obiectivului de investiție MAGISTRALA I DE METROU CLUJ constau în proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare. MAGISTRALA I DE METROU CLUJ este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens)”, este descrierea achiziției.

Municipalitatea nu are suficienti bani pentru finalizarea acestui proiect faraonic al metroului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *