Președintele Senatului, Florin Cîțu, vizită solitară la Hostomel

Politica nationala

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, se află miercuri într-o vizită în Ucraina, împreună cu alţi doi oficiali, președinți ai parlamentelor din alte două ţări europene.

Vizita acestuia in Ucraina vine după ce marți premierul Nicolaie Ciucă alături de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu au avut o vizită asemănătoare la Kiev unde au avut o discuție cu președintele Ucrainei, Vlodomir Zelenski.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu a afirmat că vizita lui Cîţu în Ucraina este separată de cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, pentru că „preparativele care au avut loc între Senatul României şi Republica Ucraina au vizat data de 27 aprilie”. De asemenea, acesta a adăugat că fostul lider al PNL nu a fost lăsat în urmă.

Ieri, undeva după-amiază, Florin Cîţu ştia că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt la Kiev. După-amiază ştia. Am avut o discuţie cu Florin Cîţu pentru că urmează să avem o deplasare în Republica Moldova şi în acest context mi-a spus că astăzi, miercuri, la ora 4 dimineaţă pleacă în Ucraina, că zboară până la Suceava, după care merge cu maşina până nu ştiu unde, după care ia trenul şi mai mergea cu alţi doi oficiali”, a comentat Fenechiu conform AGERPRES.

Președintele Senatului se află la Hostomel, localitatea de lângă Kiev pe aeroportul căreia avionul Antonov AN-225, considerat cel mai mare avion din lume, a fost complet distrus de forțele ruse la începutul războiului.

Cătălin Todea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *