Clujenii sunt chemați la o acțiune de ecologizare în Făget, Hoia și Mărăști

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca și-a anunțat participarea la Campania Națională „Curățăm România!”, organizată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Campania se desfășoară până în 31 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”.

În cadrul acesteia, Primăria Cluj-Napoca organizează activități de ecologizare a zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor, pădurilor, de pe raza teritorială a municipiului.

Activitățile de ecologizare se desfășoară în zonele de protecţie a pădurilor (Pădurea Hoia, Pădurea Făget etc.), pășuni (Lomb și Fânațele Clujului etc), în zonele de protecţie a cursurilor de apă, digurilor (Malul Someșului Grigorescu – zona prizei de apă, zona Mărăști – aval de podul str. Fabricii etc).

La aceste activități pot participa voluntari din comunitățile locale, inclusiv din rândul instituțiilor publice, unităților de învățământ, operatorilor economici și/sau puși la dispoziție de ONG-uri.

Pentru informații suplimentare, participanții pot cere detalii de la Serviciul Ecologie Urbană din cadrul Primăriei Cluj-Napoca – telefon 0264 596 030 / 4432, e-mail ecologieurbana@primariaclujnapoca.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *