DNA: Dragnea și Irina Tănase au mers în Maldive cu bani din subvenția primită de PSD de la stat

Politica nationala

Fostul lider PSD și iubita lui de atunci, Irina Tănase, au călătorit cu o aeronavă privată spre Maldive, în ianuarie 2019, iar deplasarea a fost plătită din subvenția primita de PSD de la stat.

La începutul lui 2019, pe 2 ianuarie, Liviu Dragnea, Irina Tănase și o prietenă a acesteia au plecat într-o vacanță în Maldive. Cei trei au plecat mai întâi la Sofia cu o aeronavă privată, iar la întoarcere, după 18 zile, au venit cu același avion privat de la Istanbul la București. Plata pentru deplasare a fost de peste 100.000 de lei (93.000 de lei închirierea avionului și peste 7.000 de lei costurile de degivrare). Plata s-a făcut din subvenția primită de PSD de la stat.

Informația apare în dosarul fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, care și-a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de închisoare. El este deja în detenție, că urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un alt dosar. Acordul de recunoaștere a fost la Tribunalul București pentru confirmare și are pronunțarea pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal de Drăghici din subvenția primită de PSD de la stat, informează TVR.

Procurorii DNA mai susțin că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD din subvenția de la stat.

Mai mult, agenția de turism a facturat de la PSD sume mult mai mari decât cele pentru aeronavă, respectiv 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară pentru Liviu Dragnea erau deja suportate de către Camera Deputaților.

Interesant este că la întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Audiat la DNA, acesta le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *