Peste 33 de milioane de lei au fost alocați suplimentar de CJ Cluj la rectificarea bugetară

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Întrunit în ședință ordinară miercuri, 31 august 2022, forul deliberativ al județului Cluj a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2022, proiect inițiat de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Astfel, într-o primă etapă, Consiliul Județean va aloca cca. 12.2 milioane de lei pentru finanțarea mai multor programe și proiecte gestionate.

  • 6.672.000 lei pentru reluarea, începând din toamnă, a „Programului pentru școli al României”, prin care se asigură școlarilor clujeni produse lactate, fructe proaspete și produse de patiserie
  • 574.000 lei pentru achitarea burselor elevilor școlarizați în cele 11 instituții de învățământ special aflate sub autoritatea CJ Cluj
  • 4.950.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de întreținere derulate pe drumurile județene

În ceea ce privește susținerea instituțiilor finanțate din bugetul județului, Consiliul Județean va aloca, pentru șase dintre acestea, peste 21 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor de investiții și funcționare. 

CULTURĂ

  • 20,4 milioane lei pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și pentru buna desfășurare a actului artistic la Filarmonica de Stat „Transilvania” și Teatrul de Păpuși „Puck”

SPITALE

  • 171.000 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj
  • 65.000 lei pentru efectuarea unor lucrări de reparații urgente la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa

ASISTENȚĂ SOCIALĂ

  • 40.000 lei pentru îmbunătățirea condițiilor de acces pentru persoanele cu dizabilități în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj

Tot în cadrul ședinței ordinare, a fost votată alocarea sumei de 420.000 lei pentru relocarea Centrului Militar Zonal Cluj, pe perioada desfășurării lucrărilor de modernizare a spațiului în care acesta își desfășoară activitatea. Banii vor fi folosiți atât pentru achitarea cheltuielilor de relocare ale instituției militare, cât și pentru plata chiriei în viitorul sediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *