Ministrul Mediului, întâlnire cu ultramaratonistul Tibi Ușeriu pe traseul Via Transilvanica

Politica nationala Slider

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, i s-a alăturat duminică ultramaratonistului Tiberiu Uşeriu şi celorlalţi alergători care participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica.

Ministrul a alergat pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii (aproximativ 20 de kilometri) din cea de-a şaptea etapă a evenimentului sportiv.

Am pornit pe drumul care uneşte. M-am alăturat unei echipe fantastice care şi-a propus să parcurgă alergând cele 1400 km ale traseului Via Transilvanica.

Alerg alături de Tibi Uşeriu şi echipa lui pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, o zonă cu o diversitate naturală, culturală şi etnică deosebită din judeţul Mureş.

După terminarea traseului revin cu impresiile şi detalii despre acest proiect unic”, a declarat ministrul Barna Tánczos la startul alergării.

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie.

Acesta este primul traseu de lungă distanţă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *