Cristian Preda: Probabil că tema cea mai importantă de dezbatere după ce domnul Ciucă nu va mai fi prim-ministru, în interiorul PNL, va fi ”continuăm sau nu cooperarea cu PSD?”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Profesorul Cristian Preda, fost europarlamentar, este de părere că, după plecarea lui Nicolae Ciucă din funcţia de prim-ministru, „probabil că tema cea mai importantă de dezbatere în interiorul PNL, va fi: ”Continuăm sau nu cooperarea cu PSD?”. El consideră greu de crezut o candidatură comună a celor două formaţiuni la alegerile europene, conform News.ro.

Politologul Cristian Preda consideră drept „ipoteză fantezistă” ideea unei finale între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă în cursa pentru funcţia de preşedinte. 

„Dacă peste trei zile s-ar ţine o asemenea competiţie, cred că ar fi ceva extrem de plicticos. Deci nu-mi închipui o campanie electorală în care să avem o dispută între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îmi este imposibil, nu-mi reprezint asta şi am văzut, totuşi câteva campanii electorale în ţara asta şi am şi lucrat cu unii dintre cei care au candidat”, a afirmat Cristian Preda, sâmbătă la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.
 
Acesta remarcă faptul că „perdanţii” din PSD îl „împing” pe liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu, spre o candidatură pentru funcţia supremă în stat.  
În ceea ce îl priveşte pe Nicolae Ciucă, Preda spune că acesta este „creditat” să rămână în funcţia politică de la PNL după ce acesta nu va mai fi prim-ministru. 

 
„Nu vreau să speculez, dar probabil că tema cea mai importantă de dezbatere după ce domnul Ciucă nu va fi prim-ministru, în interiorul PNL, va fi: ”Continuăm sau nu cooperarea cu PSD?”. Presiunea va fi destul de mare, pentru că domnul Ciucă va pleca de la Palatul Victoria cu exact un an înainte de alegerile europene şi va fi inevitabilă întrebarea: ce facem?”, afirmă el.
Acesta consideră că o candidatură comună a PNL şi PSD la alegerile europarlamentare este una „greu de crezut” având în vedere că cele două formaţiuni fac parte din familii politice diferite care, la nivelul Parlamentului European, se bat pentru fiecare mandat. 
„Problema bilanţului va fi capitală” pentru ambele partide, consideră Cristian Preda, el arătând că fiecare dintre cele două partide va trebui să explice electoratului propriu de ce s-a aliat cu adversarul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *