Consolidare la PSD Cluj. Lăpușan critică dur PNL Cluj: ”De 10 ani nu avem nici o investiție majoră”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Circa 50 de foști membri PSD care au plecat la partidul Pro Romania, filiala Cluj au fost reprimiți în PSD Cluj. Cel mai sonor nume este cel al fostului președinte Remus Lăpușan. De asemenea, în comuna Florești se așteaptă ca fostul primar Horea Șulea să fie și el admis, după ce a depus o adeziune. Mulți liberali din filiala clujeană îl vor însoți pe Șulea în filiala PSD dacă acesta va fi admis, au spus surse din PSD Florești pentru Clujul Politic. Admiterea se va face după analiza adeziunii în filiala Florești. Nu este exclus ca Șulea, care a avut probleme cu legea, fiind condamnat penal cu suspendare, să fie candidatul PSD la alegerile locale din septembrie 2024. 
 
Strategia de consolidare a filialei județene dar și municipale a PSD, dezvoltată de președintele interimar Alexandru Cordoș continuă prin cooptarea unor ”rebeli” cu trecut ”greu” în PSD. Remus Lăpușan e doar unul dintre ei. Între timp, secretarul general al PSD, Horia Chirtes, un necunoscut pentru public, consilier județean PSD, și-a dat demisia, după neînțelegeri cu Cordoș. Reacția a venit de la Chinteni, unde ”eterna” primăriță Lucia Suciu a cerut alegeri la președinția PSD Cluj, pentru ca interimatul ce durează de ceva ani să înceteze înainte de cele 4 runde de alegeri de anul viitor.
 
Revenind la proaspetele cooptări în partid,  fostul lider Lăpușan a ieșit pe contul de Facebook cu o declarație de intenții puternică, o critică fără menajamente la adresa Puterii locale, PNL-ul condusă de triumviratul Buda-Boc-Tișe. Acesta conduce județul cu mână de fier, în special municipiul Cluj-Napoca, al doilea oraș ca forță economică a României iar în lipsa unui contracandidat anunțat din timp, edilul Boc poate visa la al cincilea mandat de primar. Dacă va dori să candideze.
 
Ce a spus Lăpușan:

Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică.

De un PSD Cluj puternic și de o echipă unită care să ofere un plan de dezvoltare pe termen lung județului, o alternativă la actuala administrație liberală plafonată și încremenită în zeci de promisiuni electorale nerealizate.

Sunt mai bine de zece ani în care NICIO investiție majoră în infrastructura municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane nu a fost realizată. Sunt mai bine de zece ani în care orașul a înflorit de la sine, prin inteligența și puterea de muncă a tinerilor rămași în Cluj-Napoca, a universităților noastre care au produs excelență și a mediului de afaceri care a creat locuri de muncă, și totuși, concret ce a oferit în schimb administrația locală? Multe promisiuni.

S-a tot discutat în ultimii ani despre cum se va „da viață” cartierelor Clujului. Mi-a plăcut, de exemplu, propunerea de reorganizare a cartierului Mănăștur, ideea „insulelor urbane” propusă de doi arhitecți talentați, cu șase centre de cartier. Creativitatea clujenilor nu cunoaste limite, însă avem nevoie și de o municipalitate pro activă…

În trecut administrația de dreapta a vorbit de mari investiții în Cluj-Napoca. Poate vă amintiți de Ikea la Cluj sau de „Parndorf de România” la Cluj.  Unde sunt? Oare nu ar fi utilă o investiție uriașă în Cluj-Napoca, precum cea din Oradea? Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope la Oradea…

Apoi, sunt județe din zonă care intră treptat într-o competiție economică benefică cu județul Cluj și aici mă refer la Alba (tranzitată de două autostrăzi, nod de autostrăzi) și la Bihor, unde investițiile în infrastructură din Oradea dar și din județ sunt evidente. 

Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar putea dezvolta parcuri industriale în Huedin, Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii. Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar susține crearea de centuri de ocolire în Huedin sau Dej.

Dragi prieteni, timpul nu are răbdare cu cei care nu performează. Într-o lume digitalizată, într-un ocean al inovației, Clujul nu poate să navigheze pe loc sau în cel mai rău caz într-o direcție greșită.

Este nevoie de o primăvară politică în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administrație plafonată de dreapta.”, a scris Remus Lăpușan.

 
 
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *