Kelemen Hunor: UDMR nu este parte în rotativă în niciun fel. Ea este între PSD şi PNL. O coaliţie înseamnă şi conflicte, înseamnă şi dispute şi polemici, dar vom avea coaliţie în continuare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu este parte a rotativei din luna mai a acestui an, iar rocada implică doar PSD şi PNL, lucru prevăzut şi în acordul semnat de către liderii coaliţiei. El a mai spus că o coaliţie poate însemna şi polemici sau dispute, însă „vom avea coaliţie în continuare”.

„Să fim de acord că nu o să avem o altă soluţie, că o coaliţie înseamnă şi conflicte, înseamnă şi dispute şi polemici, dar vom avea coaliţie în continuare. Coaliţii politice la nivel guvernamental şi parlamentar, nu vorbesc la nivel local, pentru că acolo lucrurile sunt mai nuanţate. Deci asta va fi”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la TVR Info.

Întrebat ce se va întâmpla la rotativa din luna mai cu UDMR şi dacă se va regăsi în guvernare în continuare, vicepremierul a răspuns: „Rotativa pe noi nu ne priveşte”.

„Nu suntem implicaţi în rotativă în sensul de a schimba ceva, fiindcă acolo în înţelegere scrie – se schimbă premierul între PNL şi PSD, secretariatul general al Guvernului şi patru ministere. Deci pe noi nu ne priveşte rotativă în sensul de a fi implicaţi direct în aceste schimbări. Nu e o chestiune de a fi dispuşi sau a nu fi dispuşi. Problema e foarte simplă – există un acord în care, în rotativă, noi nu suntem părţi. UDMR nu este parte în rotativă în niciun fel. Deci eu nu vreau să mă bag în rotativă, când eu nu sunt parte a rotativei. Nu are cum să implice şi UDMR, pentru că există un acord în care noi nu suntem parte. Ei dacă respectă acordul semnat, atunci se închide totul în cinci zile”, a completat liderul UDMR.

El a adăugat că rotativa este exclusiv între PSD şi PNL.

„Lucrurile sunt extrem de simple. Nu trebuie complicate. Noi nu vrem să ne băgăm în rotativă. Nu am vrut de la bun început ş lăsaţi-ne în afara rotativei. Rotativa este între PSD şi PNL. Încerc să vă explic că, în acest moment, nu există nicio discuţie de a nu respecta înţelegerea semnată de liderii coaliţiei şi în rotativă UDMR nu este parte, în niciun fel, fiindcă nu noi conducem Guvernul, Finanţe, Justiţie, Transporturi, MIPE şi nici Secretariatul General al Guvernului”, a completat preşedintele Uniunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *