Consiliul Județean Cluj anunță că sporul natural al județului e unul pozitiv. Număr mai mic de decese, a crescut cel al căsătoriile

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Consiliul Județean Cluj anunță că sporul natural al județului e unul pozitiv. 
 
”​Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, care coordonează şi controlează metodologic serviciile publice de evidență a persoanelor de pe teritoriul întregului județ, a făcut o analiză a activității derulate în anul 2022, pe linie de stare civilă.
​Astfel, conform statisticilor centralizate de la nivelul tuturor celor 81 de oficii de stare civilă din județul Cluj, în anul recent încheiat au fost întocmite 10.283 acte de naștere, în creștere cu cca. 10% față de anul 2021!”, anunță CJ Cluj.
 
Mai puține decese
 
​O statistică interesantă este și cea privitoare la numărul de decese. Astfel, în anul anterior, în județul Cluj au fost întocmite 10.259 de certificate de deces, în scădere cu 1.088 acte, față de anul 2021. Comparând valorile absolute ale celor doi indicatori – nașteri și decese, rezultă că, în anul 2022, sporul natural a fost unul ușor pozitiv.
​Nu în ultimul rând, activitățile de stare civilă cuprind și evidența numărului de căsătorii. Concret, în anul anterior, au fost înregistrate 4.406 acte de căsătorie, din care 390 s-au realizat în afara țării noastre. Comparând situația cu anul 2021, numărul căsătoriilor a crescut cu cca. 8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *