CAZUL BODE. Adrian Ivan, conducătorul de doctorat al ministrului de interne a cerut să nu mai coordoneze la UBB doctorate. UBB i-a retras acest drept

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Profesorul de studii de securitate Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat susținute la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca de către ministrului Lucian Bode și rector al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” a SRI, nu va mai coordona în următorii 2 ani lucrări de doctorat la UBB, a anunțat instituția într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro.

Ivan este ofițer SRI și profesor universitar la Facultatea de Istorie UBB, departamentul de Studii de Securitate, pe care l-a înființat.

Reamintim că teza ministrului de interne Lucian Bode, coordonată de Ivan, a fost declarată plagiată, ”profund viciată” de către Comisia de Etică a UBB care a confirmat printr-o analiză dezvăluirea făcută de jurnalista de investigație Emilia Șercan din pressone.ro. Aceasta a demonstrat care a susținut că teza e plagiată în proporție de 18.5 la sută. Lucian Bode și Adrian Ivan au susținut că ancheta pressone nu e ”științifică” iar siteul ” e necredibil”. Pressone este un site generalist înființat la Cluj-Napoca în 2015 cu acționariat american.

În prima analiză a tezei lui Lucian Bode, pe o serie de pasaje înmânate Comisiei de USR, aceasta a fost declarată benignă, adică cu doar 2,5 la sută conținut plagiat.

Atât ministrul de interne Lucian Bode cât și Adrian Ivan au reacționat violent după cea de a doua analiză a comisiei. Bode a dat în judecată UBB dar a pierdut procesul deschis la Zalău de la primul termen. E posibil să acționeze iar în judecată UBB.

Ivan nu a răspuns solicitării UBB de a-și prezenta o opinie în calitate de coordonator al tezei și, mai mult, a cerut prin avocat, cu un tupeu ieșit din comun, stoparea oricărei analize a tezei!

UBB a apelat și la experți internaționali și, în ciuda procesului intentat de Bode și a cererilor lui Adrian Ivan, a analiza a doua teza și a declarat-o plagiată.

Ivan a atacat furibund unul din experții internaționali, pe profesorul Octavian Bjola de la Cambridge acuzându-l că nu are ….expertiză să analizeze teza.

Foto cu Adrian Ivan de la INQUAM Photos – Adel Al-Haddad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *