Csoma Botond, UDMR: Încă nu am decis dacă semnăm o moţiune de cenzură, colegii mei lecturează textul / Nu cred că va pica Guvernul, de aceea au ales varianta asumării

Politica nationala Slider

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Csoma Botond, a declarat luni că încă nu au decis dacă semnează sau nu o moţiune de cenzură, colegii lui lecturând la această oră textul proiectului de lege pe care Executivul îşi asumă răspunderea. El a precizat că nu crede că va pica Guvernul, de aceea au ales varianta asumării, pentru că, dacă ar fi venit cu un proiect de lege, poate nu toţi liberalii ar fi votat, dar sar să votezi o moţiune de cenzură este totuşi altceva.

Csoma Botond a declarat în emisiunea ”Proiect de ţară: România” de la Prima News că nu au decis încă dacă îşi pun sau nu semnătura pe o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după asumarea răspunderii. 

”Nu am decis, colegii lecturează textul proiectului de lege”, a spis liderul deputaţilor UDMR, el precizând că solicitarea UDMR a fost să nu existe acel plafon de 2,5% pentru activităţile culturale. ”Aşa este corect, dacă nu sunt propunerile, nu vom semna, dacă sunt, poate vom merge în direcţia semnării moţiunii. Mâine sau în aceste zile se va lua decizia finală”, a adăugat Botond.

El a precizat că Uniunea a anunţat deja că nu vor semna o moţiune alături de AUR.

”Dacă o semnăm, o semnăm cu USR şi Forţa Dreptei”, a spus deputatul UDMR.

Csoma Botond a mai afirmat că în opinia sa nu există un pericol să cadă Guvernul, mai ales că se discută ca cele două partide, PSD şi PNL să facă liste comune la anul.

”Eu nu cred că va pica Guvernul şi cred că de aceea au ales varianta asumării pentru că, dacă ar fi venit cu un proiect de lege, poate nu toţi liberalii ar fi votat dar să votezi o moţiune de cenzură este totuşi altceva, să mergi ca parlamentar PNL, un partid care este la guvernare să votezi împotriva propriului Guvern cred că ar fi uşor deplasat, de aceea au ales varianta asumării”, a arătat Botond.

”Nouă ni s-a părut puţin că au fost foarte multe improvizaţii în aceste măsuri, nu s-a făcut o analiză temeinică, mai ales în instituţiile de cultură, să faci acele comasări. S-a procedat un pic iraţional şi de aceea am avut şi acele propuneri. Nu vreau să afac pe nimeni dar cred că dacă eram la guvernare cred că am fi avut o abordare mai temeinică înainte de a lansa proiectul”, a completat Csoma Botond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *