Kelemen Hunor, întrebat dacă o vede pe Kovesi candidat la prezidenţiale: Da. Sunt foarte mulţi care o măsoară în sondajele de opinie şi nu stă rău

Politica nationala Slider

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, ar putea candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, în ciuda faptului că, momentan, a spus „Nu!” în mai multe limbi străine. ”Anul viitor în mai-iunie poate să spună Da!”, este de părere liderul UDMR.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă o vede pe Laura Codruţa Kovesi printre candidaţii la alegerile prezidenţiale de anul viitor. 

„Da. Anul acesta poate să spună ”Nu!”, anul viitor în mai-iunie poate să spună ”Da!”. O cred pe Kovesi când spune ”Nu!”. În acel moment cred că a fost sinceră. Dar haideţi să vedem ce se va întâmpla anul viitor în mai-iunie, imediat după alegerile europarlamentare. În acest moment, eu nu văd în România nicio personalitate care să reziste un an de zile în funcţia de candidat. Nu suntem în America. Sunt foarte mulţi care o măsoară pe doamna Kovesi în sondajele de opinie şi nu stă rău”, a spus Kelemen Hunor, la Prima TV. 

Liderul UDMR susţine că USR poate ajunge în finala prezidenţială din 2024, cu două condiţii. „Da, dacă au un candidat foarte bun şi dacă scot un rezultat bun la europarlamentare şi la locale”, a spus Hunor. 

Întrebat dacă Elena Lasconi ar putea fi un candidat bun pentru USR la prezidenţiale, Kelemen Hunor a răspuns: ”Nu o cunosc pe doamna Lasconi. Am înţeles că este o persoană foarte performantă într-un municipiu, dar mai mult nu ştiu. Ar fi extrem de superficial să-mi dau cu părerea”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *