Premierul nu va mai cere devansarea termenului de 18 octombrie la CCR pe sesizarea privind măsurile fiscale / Ciolacu: Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe legea privind măsurile fiscale pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul, informează News.ro.

Liderul PSD a explicat că nu vrea să pună presiune asupra judecătorilor CCR şi este deranjat în mod deosebit de termenul de 18 octmbrie, deoarece majoritatea măsurilor prevăzute de actul normativ au aplicabilitate de la 1 ianuarie.

„E totuşi o lege destul de stufoasă. Nu aş vrea totuşi să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie, aşa că în acest moment nu cred că acest termen de 18 e o problemă. Nu vreau să grăbim lucrurile, sperând să nu existe o amânare”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat ce va face cu sesizarea la CCR, după vizita de luni la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative-CAMPUS, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în contextul deschiderii noului an universitar.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Deva, că va solicita Curţii Constituţionale devansarea termenului stabilit pe 18 octombrie când va dezbate sesizarea formulată de USR şi Forţa Dreptei asupra legii privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul în Parlament. Liderul PSD a adăugat că cel mai bun instrument, în opinia sa, ar fi fost moţiunea de cenzură pentru că atunci coagulezi opoziţia, însă nu a fost reuşit acest demers şi nu din cauza social-democraţilor. El a mai precizat că va aştepta decizia Curţii asupra acestei constituţionalităţii acestei legi care vizează măsurile fiscale.

Curtea Constituţională a României a stabilit că va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR şi a Forţei Dreptei pe legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul în Parlament.

USR şi Forţa Dreptei au depus, vineri, la Curtea Constituţională sesizarea care vizează legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament. Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *