Volodimir Zelenski vine marţi în vizită în România: Întâlniri cu Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament / Liderul ucrainean va susţine discurs în plenul reunit – surse

Politica externa Slider

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski efectuează, marţi, o vizită oficială în România.

Liderul ucrainean va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va ţine un discurs, au precizat surse politice, pentru News.ro. Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Ucrainei în ţara noastră.

Volodimir Zelenski va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Palatul Victoria, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi va susţine şi un discurs şi în plenul comun al Parlamentului, de marţi.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată în că oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră.

Şeful statului Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, în luna august, într-un interviu pentru Digi 24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *