VIDEO Klaus Iohannis anunţă că a semnat cu preşedintele Volodimir Zelenski o declaraţie comună prin care relaţia bilaterală între România şi Ucraina devine Parteneriat Strategic

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica externa Politica nationala Slider

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi în declaraţia de presă comună cu preşedintele Volodimir Zelenski, că a semnat alături de omologul ucrainean o declaraţie comună prin care relaţia România şi Ucraina este ridicată la nivel de Parteneriat Strategic.

„Această vizită are un caracter istoric pentru relatia bilaterală şi transmite un mesaj puternic pentru angajamentul nostru constructiv. Ne dorim o relaţie bilaterală bazată pe încredere şi axată pe interesul cetăţenilor noştri şi a regiunii. De aceea am decis astăzi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relaţia dintre România şi Ucraina la nivelul de Parteneriat Strategic. Mă bucur că am semnat astăzi împreună o declaraţie comună care evocă exact acest cadru principial de cooperare. Pe termen scurt ajutăm Ucraina să câştiffe războiul, dar pe termen lung vrem să ne consolidăm relaţia de parteneriat”, a afirmat Klaus Iohannis, la începutul declaraţiilor comune de presă cu Volodimir Zelenski, marţi la Palatul Cotroceni.

Foto: presidency.ro

 

 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *