Un consultant bucureștean influencer explică de ce e așa scump Clujul imobiliar. ”Foarte multă lume o va duce greu”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Andrei Caramitru, cunoscut consultant bucureștean, influencer pe facebook și fost membru USR, dat afară de echipa Barna pentru pozițiile sale interne si publice critice,  incomode, a explicat pe social media de ce e așa scump Clujul imobiliar.
 
”Clujul a devenit extrem de scump, casele sunt mult peste cele din Bucuresti. De ce si care vor fi efectele pentru viitor :
– motivul e simplu. E mai puțin loc de construit in interiorul si in jurul Clujului decat în Bucuresti. Oferta mai mica deci prețurile cresc mai repede.
– Bucureștiul, dacă continua blocajul pe constructii, o va lua pe aceiași panta (deja chiriile au explodat). Însă problema e puțin atenuata de construcțiile care au loc in Ilfov, ajutate si de A0 in curând. Însă repet încă o data – fără un plan de dezvoltare, de 50.000 de noi apartamente pe an in zona metropolitana Bucuresti – prețul la case va deveni enorm si oamenii vor sărăci (in special tinerii)
– când prețurile ajung sus de tot (ca in Cluj) se întâmpla un fenomen interesant. Firmele de acolo sunt obligate sa plătească oamenii mai mult deci sa se hiper-specializeze in timp. Cele care nu reușesc (si oamenii care nu fac față unor joburi mai complexe) vor fi obligați sa plece din oraș. Nu e neaparat rau pentru oraș (așa s-a dezvoltat Manhattan in multe decenii). Însă foarte multă lume care nu e hiper competitiva o va duce greu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *