Horia Lupu, politolog clujean: ”Adică populismul zgomotos, de bâlci, e bun dacă e generat și alimentat de o categorie de populiști dar dacă e îmbrațisat de către alții devine brusc de condamnat?”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Politologul clujean Horia Lupu, doctor în științe politice al UBB, critică USR pentru modul cum atacă populismul altor partide uitând de modul în care făceau zgomot în Parlament, atunci când formațiunea avea ieșiri la scenă deschisă.
 
Îl vedeam pe un domn de la USR cum condamnă „circul făcut de unii” în Parlament. Poftim? Adică populismul zgomotos, de bâlci, e bun dacă e generat și alimentat de o categorie de populiști dar dacă e îmbrațisat, MAI APOI și EVIDENT URMÂND MODELUL FOLOSIT DE CEI DINTÂI (și) de către alții devine brusc de condamnat? Care or fi criteriile? Eu sunt de acord ca USR-ul n-a avut (totuși) în componența grupurilor parlamentare huligani de galerie de fotbal, și că aleșii de pe listele sale au avut/au mai multă școală decât Simion (nu că acesta din urmă ar fi un merit în sine – toată lumea are ). Dar chiar și așa, pentru că domnul în cauză vorbea de circ, nu de conținutul opiniilor și programelor politice, uităm de parlamentarii ”live streaming”, de parlamentari ”banner”, de parlamentarii „coregrafie”, de parlamenntarii ”sleep in” (cu saci de dormit, în Palatul Parlamentului) ai USR, de OMNIPREZENTA ȘI „BUCLUCAȘA” (citez din Maestrul G. Liiceanu) M…UIE – practic de transformarea legislativului/deliberativului în maidan, dar nici măcar într-un maidan al dialogului? De inegalabila doamnă Cosette Chichirău ”live cu mobilul”, de celebrul domn Iulian Bulai „concurs de întrebări tâmpite”?
Cam abruptă această cădere de memorie, stimate doamne și distinși domni din USR, de la o legislatură la alta! O rimă/s-o asorta cu căderea de la urne/din sondaje? Mă gândeam să vă recomand să treceți pe la o examinare la domnul Vlad (desigur, Voiculescu), dar tocmai mi-am amintit că nu e medic. Of!”, a scris politologul pe contul său de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *