FOTO Parcul Observator aproape de finalizare dar și procesul pe teren e în recurs

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Primăria continuă să investească în extinderea și modernizarea spațiilor verzi din cartiere, anunță edilul Emil Boc pe facebook.
 
Plantările din proiect includ 188 arbori noi și 244 arbuști.
 
Boc a mers în vizită de lucru, luni, 23 octombrie, la noul parc din cartierul Zorilor. În această perioadă se continuă montarea de gazon și se fac pregătiri pentru sezonul de plantări. Se lucrează în continuare la amenajarea terenului – terasamente, spații verzi, pavaj, pozat cabluri, instalații electrice etc. Obiectivul va fi finalizat până la finalul anului, spune primarul.
 
Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sunt amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.
 
Proiectul mai cuprinde:
– zonă cu fântâni pavimentale
– loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,
– zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
– zonă de fitness
– zone de promenadă și piste pentru biciclete
– sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune
– grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
– parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video.
 
Proiectant-executant: Asocierea Garden Center Grup SRL (lider) – Ro-Verde Landscaping SRL și subcontractant SC Street Lighting SRL (subcontractant).
Foto pagina de facebook Emil Boc
 
Teren aflat în litigiu
Primarul Boc nu a amintit pe pagina lui la postare că terenul se află în litigiu și că a pierdut în primă instanță iar primăria trebuie să despăgubească cu… 23 de milioane de euro pe omul de afaceri Vasile Pușcaș, pentru că terenul era al lui, a fost expropriat de Primărie și acesta nu a fost mulțumit cu suma oferită de municipalitate și a dat-o în judecată. Primăria a făcut recurs, procesul se judecă înafara Clujului, a fost strămutat la Suceava. În zonă un metru pătrat de teren costă mult mai mult față de cât a oferit primăria dezvoltatorului imobiliar.
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *