Manifestaţie-”record” la Londra de susţinere a Palestinei. Organizatorii ”Marşului pentru Palestina” estimează că o jumătate de milion de oameni au mărşăluit

Politica externa Slider

O manifestaţie uriaşă, ”Marşul pentru Palestina” a avut loc sâmbătă la Londra, la care au participat zeci de mii de persoane, într-o atmosferă ”zgomotoasă dar paşnică”, potrivit BBC, o manifestaţie-”record” ca amploare, potrivit cotidianului conservator The Telegrpah, citat de News.ro.

Manifestanţii au cerut o încetare a focului în Războiul Israelului împotriva Hamas, relatează CNN.

Organizatorii marşului, Campania Solidarităţii cu Palestina, a anunţat sâmbătă seara că ”sute de mii” de oameni au participat la marş.

Poliţia Metropolitană din Londra (Met) nu a prezentat nicio estimare.

Participanţii la marş au scandat, potrivit unor înregistrări video, ”Încetarea focului acum!”.

Scotland Yard a anunţat că a desfăşurat peste 1.000 de poliţişti la manifestaţie.

Met a avertizat că nu va permite niciunei persoane implicate în marş să se adune la sediul Ambasadei Israelului la Londra.

Poliţia londoneză a avertizat că este atentă ca simboluri şi sloganuri ale manifestanţilor să nu încalce legile privind apologia terorismului şi să încurajeze Hamasul.

Manifestanţi au scandat însă sloganul ”From the river to the sea”, care cere să li se dea palestinienilor pământ de pe malul Iordanului şi până pe Malul Mării Mediterane.

Acest slogan a fost catalogat de către ministrul britanic de Interne Suella Braverman drept o ”expresie a unei dorinţe violente de a vedea Israelul dispărând de pe hartă”.

Aproximativ 100.000 de oameni au participat duminică la o manifestaţie de susţinere a Palestinei, potrivit poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *