RĂZBOI GAZA-ISRAEL. Netanyahu: Ne aflăm la apogeul bătăliei. Forţele israeliene au avut succese impresionante şi au trecut deja de periferia oraşului Gaza /Cum au loc luptele / Israelul a pierdut 18 soldaţi

Politica externa Slider

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat joi că forţele israeliene au pătruns mai departe de periferia oraşului Gaza în atacul lor asupra teroriștilor Hamas, iar şeful Statului Major al armatei israeliene a confirmat că trupele operează în interiorul oraşului Gaza şi îl înconjoară din mai multe direcţii, relatează The Times of Israel citat de News.ro.

Într-un mesaj publicat pe X (fostul Twitter), însoţit de un videoclip în care este înconjurat de soldaţi, Benyamin Netanyahu relatează despre progresele înregistrate de forţele israeliene în Fâşia Gaza. „Ne aflăm deja la periferia oraşului Gaza”, a declarat el. „Facem progrese. Nimic nu ne va opri. Vom avansa. Vom avansa şi vom învinge”, continuă el.

„Ne aflăm la apogeul bătăliei. Am avut succese impresionante şi am trecut de periferia oraşului Gaza. Înaintăm”, a declarat Netanyahu într-un comunicat difuzat ulterior de biroul său, care nu a oferit alte detalii.

AU LOC LUPTE CORP LA CORP, ISRAELUL A PIERDUT 18 SOLDAŢI

Şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat, la rândul său, că trupele operează în interiorul oraşului Gaza şi îl înconjoară din mai multe direcţii. „Am avansat încă o etapă semnificativă în război. Forţele se află în inima nordului Gazei, operează în oraşul Gaza, îl înconjoară şi aprofundează (ofensiva terestră), precum şi ceea ce au realizat deja”, spune Halevi într-o declaraţie făcută de la o bază a Forţelor Aeriene.

„Forţele luptă într-o zonă urbană densă şi complexă, care necesită o luptă profesionistă, şi curaj”, a adăugat el, precizând că trupele se angajează inclusiv în lupte corp la corp.

„Forţele terestre beneficiază de informaţii precise şi sunt sprijinite de foc din aer şi de pe mare. Acest parteneriat face ca lupta să fie mult mai eficientă”, arată Halevi. „Luptătorii noştri, care luptă în spaţii strâmte împotriva unui inamic crud, au un avantaj uriaş: camaraderia şi spiritul de luptă curg prin venele lor”, afirmă Halevi. „Spiritul societăţii israeliene şi dreptatea cauzei noastre ne însoţesc în orice moment”, dă asigurări comandantul.

Pe de altă parte, el recunoaşte că acest război are „un preţ dureros şi dificil”, 18 soldaţi fiind ucişi în operaţiunea terestră până acum. „I-am pierdut pe cei mai buni dintre fiii noştri în acest război, le îmbrăţişăm familiile. Vom continua să învingem”, a promis Halevi

El a repetat că armata are „obligaţia” de a-i aduce acasă pe toţi ostaticii deţinuţi de Hamas şi de alte grupări teroriste din Fâşia Gaza.

„Noi nu am lansat un război împotriva Hezbollah” în nord, a precizat el. „Politica noastră este că dacă cineva se apropie de graniţa de nord şi constituie o ameninţare la adresa cetăţenilor israelieni sau a soldaţilor, îl vom lovi. Este ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Asta se va întâmpla şi în continuare. Nu recomand vreunuia dintre duşmanii noştri să se alăture luptelor. Forţa noastră este pregătită şi îşi poate extinde activităţile pe fronturi suplimentare”, dă asigurări şeful Statului Major al armatei israeliene.

El a precizat că forţele aeriene israeliene sunt active în Gaza „cu o forţă considerabilă”, dar a subliniat că „mai puţin de jumătate” din puterea acestora este utilizată în Gaza. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *