VIDEO Teologul clujean Radu Preda la emisiunea AGORA despre cazul Lasconi: ”Am fost oripilat, o grozăvie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider Special

Teologul clujean Radu Preda, universitar,  a fost, miercuri, 15 noiembrie,  invitatul emisiunii AGORA. În cadrul acesteia s-au abordat mai multe teme printre care și scandalul din jurul familiei Lasconi.

Teologul clujean, părinte de fată, a răspuns întrebării moderatorului că ”a fost îngrozit de modul în care USR s-a purtat cu Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel dar și de atacul de pe Instagram al Oana Lasconi,  fiica Elenei„.

”Doamna Lasconi este o femeie vrednică. Toți ei din zonă îmi spun că a făcut minuni la Câmpulung Muscel, ceea ce arată un management bun al unei doamne primar. Cred că ea a fost sinceră și USR a fost consecvent. Cu toate că în cadrul USR cunosc câțiva oameni de calitate, oameni cu studii teologice și creștini practicanți, cred că mainstreamul pro-progresism din interiorul USR – ului este prea puternic.

Problema este că modul lor de a gândi în politica românească face rău însăși ideii de progres a României. Ei preiau pe nemestecate din țările progresate între timp, dar progresate cum nu ideologic, ci prin economie serioasă, prin stat de drept, prin relații internaționale, prin educație, prin sistem funcționale de la pensii până la sănătate, și vin cu un progres ideologic înaintea celui cultural social. Aceasta este o formă de a pune carul înaintea boilor și de continua cu celebra formulă a formelor fără fond. USR face o greșeală mizând pe emoția generației digitale, care va îmbătrâni și va avea nevoie școli bune pentru copii, care va ajunge la spital, care va trebui să își apere proprietatea privată. Acești oameni își vor pune întrebarea cum funcționează o societate normală, dincolo de toate accentele progresiste”, a spus părintele preot Radu Preda, la emisiunea AGORA realizată de clujulpolitic.ro pe pagina aferentă de facebook.

Despre criticile Oanei Lasconi la adresa mamei sale, Radu Preda a fost tranșant:  ”A fost o grozăvie. Sunt și eu tată de fată. Vă dați seama că pentru orice om care are sufletul împărțit între el însuși și familie a fost insuportabil ceea ce s-a întâmplat. Pentru mine a fost insuportabil și eu nu sunt omul care să mă emoționez așa de ușor. Asta m-a întristat. A fost un moment de enormă și profundă tristețe”.

Reamintim că Elena Lasconi a declarat la Prima TV că a votat Da la Referendumul pentru familia tradițională și că e creștin ortodoxă. În 48 de ore USR a scos-o de pe listele la europarlamentare unde Elena Lasconi era locul 1!

 

Puteți viziona emisiunea integral mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *