Ciolacu, atac la Geoană: „Nu poți să vii să ridici pretenții, să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine”

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a criticat intenția lui Mircea Geoană, secretar general adjunct la NATO, de a candida la prezidențiale. Precizăm că Geoană nu și-a anunțat public candidatura.

Ciolacu a spus că „ societatea românească nu e încă pregătită pentru un președinte independent.  Lumea s-a schimbat, noi toți ne-am schimbat. Avem o obligație în acest moment de a ține ritmul cu o dinamică pe care nu am mai întâlnit-o, cu niște provocări geostrategice regionale și mondiale, cu o generație care ne împinge din spate, care ne înțelege din ce în ce mai greu, cu foarte mulți români plecați în străinătate…

Nu poți veni să ridici pretenții să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine care se făceau prin 1992 – 1996. Este altă provocare, România are o altă realitate, este cu totul altceva, totul e schimbat”, a spus recent Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus TV.

Totuși Ciolacu nu exclude ca Mircea Geoană să candideze din partea PSD sau chiar el să candideze din postura de președinte al PSD.  O altă variantă este candidat comun cu liberalii! 

„Nu exclud absolut nimic. Ca să ai un candidat comun, în primul rând românii trebuie să creadă că cei care îl propun aduc o plus valoare, un plan coarent, un program pentru România, aduc explicații de ce au candidat comun.

Lucrurile aceste nu s-au întâmplat, iar timpul devine foarte scurt. Nu poți să îi păcălești pe români. Eu nu exclud și chiar nu cred că ar fi rău dacă am avea candidat comun, dacă vom avea și o alianță comună. Dar trebuie întâi să le explicăm românilor de ce facem asta, pentru că altfel or să creadă că e o șmecherie să rămânem la putere”, a spus Ciolacu la postul tv citat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *