Natalia Intotero: Am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din PNRR, care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii

Politica nationala Slider

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunţă că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR, acestea urmând să asigure servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii, conform News.ro.

”Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunităţile lor”, afirmă Intotero.

”Astăzi, în ziua în care creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, am semnat încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi pe fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii. Cred cu tărie că pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, au nevoie să poată accesa servicii în comunităţile lor. Toţi părinţii îşi iubesc copiii şi vor să aibă grijă de ei. Uneori, din cauza sărăciei, a lipsei unui loc de muncă, de educaţie sau a problemelor de sănătate, părinţii au nevoie de sprijin şi de siguranţă pentru copiii lor”, a afirmat Intotero, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat că, în total, cu fonduri PNRR vor fi înfiinţate aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat fiind de 50 milioane de euro. Acestea vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională etc.

La rândul lor, părinţii vor beneficia de activităţi de sprijin, consiliere şi educare.

Ministrul a menţionat că a fost pus în proces de transparenţă ghidul de finanţare pentru sesiunea a doua de proiecte privind centrele de zi finanţate prin PNRR.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *