USR Cluj: Metroul, în pericol de a pierde finanțarea europeană din cauza întârzierilor licitației pentru supervizare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Uniunea Salvați România filiala Cluj-Napoca solicită clarificări de urgență din partea primarului Emil Boc cu privire la întârzierile repetate în organizarea licitației pentru atribuirea contractului de supervizare a lucrărilor la magistrala de metrou din municipiu.

Conform ultimelor informații din sistemul SICAP, licitația pentru supervizarea metroului a fost amânată pentru a patra oară, noua dată limită pentru depunerea ofertelor fiind 12 ianuarie 2024. Având în vedere că proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că toate contractele trebuie semnate până la sfârșitul acestui an, USR Cluj consideră că aceste întârzieri repetate pun în pericol atragerea banilor europeni.

Președintele USR Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, declară: „Amânarea repetată a licitației pentru contractul de supervizare este îngrijorătoare și pune sub semnul întrebării capacitatea administrației Boc de a duce la bun sfârșit acest proiect. Conform declarațiilor fostului ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, făcute chiar aici la Cluj, proiectul metroului din Cluj prezintă un «factor de risc ridicat», iar primarul Emil Boc a garantat că va reuși să-l realizeze cu cariera politică pe masă˝, a declarat Viorel Băltărețu.

În acest context, USR Cluj-Napoca solicită primarului Emil Boc să clarifice public care sunt sursele de finanțare alternative dacă prin noile amânări ale licitației pentru supervizare se pierde finanțarea europeană pentru construcția metroului din municipiu. De asemenea, cerem o informare transparentă a opiniei publice cu privire la stadiul actual al proiectului și la riscurile de neîncadrare în termenele impuse de PNRR până la finalul acestui an.

Amintim că, în contextul modificării PNRR, România a renunțat la investiții de 750 de milioane în infrastructura spitalicească sau 250 de milioane la împăduriri, investiții care ar fi avut șanse de implementare, în schimb, iată că s-au luat decizii care sa dea bine politic, dar care ne vor costa financiar mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *