Cioloș: ”Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare”

Politica nationala Slider

Poziția europarlamentarului Dacian Cioloș, fost prim-ministru al Guvernului României, cu privire la declarațiile premierului Marcel Ciolacu despre „flexibilizarea” poziției Austriei pe dosarul Schengen:

„Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea “flexibilizării” poziției Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au.

Eu aș vrea să știu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Și când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani și nervi la granițe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene.
Da, este un început bun această veste dar nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru “osciorul” austriac atunci când vorbim de dreptul nostru european.

Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare”, spune Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *